recepti

ŽVEČILNI GUMI

zanimiva šala, ki kroži po mailih :)


Slovenec je zjutraj v nekem lokalu v Ljubljani pil kavo in jedel toast z maslom in marmelado, ko je k njemu prisedel Hrvat, ki je vazno zvecil zvecilni gumi.

Slovenec ga je ignoriral, ampak Hrvat je kljub temu zacel s pogovorom. "A vi, Slovenci, pojeste cel kruh za zajtrk?" Slovenec je, nejevoljen zaradi vsiljivosti, odvrnil: "Ja, seveda ...."
Hrvat je napihnil velik balon in potem nadaljeval: "Mi pa ne. Na Hrvaskem pojemo le sredico. Skorje zbiramo v kontejnerjih, jih recikliramo, potem jih predelamo v toast kruhke in nazadnje prodamo v Slovenijo."

Hrvat je to rekel z zlobnim nasmeskom na obrazu, Slovenec pa ga je le tiho poslusal. Hrvat je kljub temu vztrajal: "A vi, Slovenci, pojeste tudi vso tisto marmelado na toastu?" Slovenec je spet mirno odvrnil: "Seveda." Hrvat, s cigumijem med zobmi, je spet zlobno dejal: "Mi pa ne.
Na Hrvaskem za zajtrk jemo sveze sadje. Vse olupke, koscke in ogrizke vrzemo v kontejnerje, jih recikliramo, predelamo v marmelado in potem prodamo v Slovenijo." Potem je Slovenec vprasal njega: "A vi na Hrvaskem kaj seksate?" Hrvat se je vzviseno nasmehnil in dejal: "Valjda!"
Slovenec se je nagnil blizje k Hrvatu in vprasal: "In kaj naredite s kondomi potem, ko jih uporabite?" Hrvat: "Stran jih vrzemo, kaj pa drugega?!"

Slovenec: "Mi pa ne! V Sloveniji jih vrzemo v kontejner, jih recikliramo, pretopimo v zvecilne gumije in jih prodamo na Hrvasko!